dilluns, 2 de febrer del 2015

REPÀS DEL PLE DE L'AJUNTAMENT DEL 27 DE GENER

El 27 de gener va tenir lloc un nou ple, curt però amb algun punt interessant i molt denunciable. A més, hem de tornar a reiterar i recriminar que l'Ajuntament ha deixat d'anunciar els plens a la pàgina principal de la web i així es fa difícil que la ciutadania se'n pugui assabentar. 

El punt 1 com sempre l'aprovació de l'acta anterior, sense massa a destacar, més enllà d'una petita picabaralla entre el regidor Èric Blanco i el COIC. 

El punt 2 va ser una modificació de crèdit. Aquí hem de destacar els 200.000 euros que haurà de pagar l'Ajuntament per les obres del col.lector de Ca n'Armengol. El cost total del col.lector és de 480.000 euros i la resta els pagarà l'Area Metropolitana de Barcelona (AMB). Un nou cas surrealista a les urbanitzacions, on després que cada parcel.lista hagi pagat 44.000 euros per les obres, ara resulta que l'ACA (encarregada d'aquesta) va dictaminar que no podia afrontrar les despeses degut a la seva situació econòmica i va fer canviar la llei, passant la gestió dels col.lectors de l'ACA a l'AMB. 

A part d'això, es destinen 16.000 euros a un estudi per conèixer la situació dels carrers de Cases Pairals i segons diu l'alcaldessa, per poder denunciar l'empresa Hidrocanals per la reparació defectuosa dels carrers que va fer. I finalment 2685 euros que aniran a la reposició dels parcs infantils i 1970 euros a la reposició d'unes cadires per l'Ajutament. 

Expropiacions forçoses
El punt 3 i 4 van lligats i ja fa temps que s'arrosseguen en diferents plens, com és el tema de les expropiacions forçoses milionàries de terrenys que econòmicament no valen res. En aquest ple es va tractar del terreny de l'Avançada, on l'Ajuntament ha de pagar 2 milions d'euros als propietaris d'aquests, ja que una sentència del Tribunal Suprem així ho dictamina. La qüestió és rocambolesca, indignant i denunciable. El Pla General de Corbera de l'any 1987 va dictaminar una qualificacions de la zona que finalment no es van dur a terme. Els terrenys van anar multiplicant el seu preu en l'època d'especulació immobiliària salvatge i quan estaven en el seu punt algid i es va trencar la bombolla, els propietaris decideixen que l'Ajuntament els hi ha d'expropiar forçosament els terrenys (cosa que per llei poden fer). A més i segons va afirmar en Manel Ripoll, aquesta problemàtica pot representar més de 700 milions d'euros a l'AMB, import totalment fora de lloc i indignant. L'Ajuntament ha pactat amb els propietaris i amb l'AMB que es pagaria a terminis fins el 2022. I des de la CUP pensem que això no s'hauria de pagar i s'hauria de denunciar públicament el cas i les persones propietàries, que si ja de per sí, el cost està totalment sobredimensionat, més encara en un moment com l'actual on desenes de famílies corberenques estan en una situació tan difícil i on l'Ajuntament té un deute desbocat. A més, un altre punt dins de la història macabre de l'especulació, estem parlant d'un aprofitament especulatiu dins de l'època de vaques grasses del negoci immobiliari, on malgrat està en una crisi salvatge, els de sempre segueixen treient insultants beneficis.  

No a prohibir carrers amb noms feixistes
El punt 5 era sobre les al.legacions al Pla d'Ordenació del C/Canigó, una reforma d'aquest carrer de Corbera Alta que ha generat algun conflicte i pors entre el veïnat pels canvis que s'hi poden fer i que torna a estar en exposició pública per fer-hi noves al.legacions. 

El punt 6 parlava sobre les al.legacions de la comissió de nomenclàtor i on la CUP en va presentar una, en el sentit que no es pogués dedicar un espai públic a cap persona relacionada amb un règim feixista o racista. Aquesta al.legació no es va tenir en consideració ja que es considera que és una feina de la comissió en sí decidir això i no del reglament. En Manel Ripoll va assegurar que confiava en la bona fe de les persones de la comissió per tenir en compte aquesta premissa i que condicionava la comissió abans de començar. Des de la CUP, només volíem deixar constància d'un fet tant important com aquest i no només parlem de noms de personatges totalment coneguts, sinó dels més desconeguts, com poden ser alcaldes franquistes o repressors a nivell local, que poden ser els que passin més desapercebuts entre la població local i així doncs, esperem que es tingui en consideració i que es posi en el reglament. S'ha de dir que els grups d'ERC i ICV es van abstenir, ja que malgrat está d'acord amb la comissió estaven en contra que no s'acceptes l'al.legació. 

El punt 7 era una resolució de l'AMB sobre la pobresa energètica i algunes mesures que l'Ajuntament duria a terme, com pagar una quota a les famílies més necessitades. Malgrat la bona intenció, els topalls per poder entrar en aquestes ajudes són molt més alts, que molta gent que ho està passant igual de malament i que per alguna condició no hi podrà participar. 

El punt 8 és una moció aprovada per tots els grups polítics de defensa de les escoles bressol municipals i en contra que als pressupostos de la Generalitat per l'any 2015 no hi hagi cap partida destinada a finançar-la. Evidentment això vol dir que la part proporcional de la Generalitat (que en el cas de Corbera era d'un 65%) haurà de ser assumida o bé per l'Ajuntament o bé per les famílies, augmentant considerablement els preus de cara al curs vinent. Tot i donar ple suport a la moció, trobem hipòcrita que estigui signada per tots els grups polítics, ja que o bé alguns han contribuït a les retallades de la Generalitat a les escoles bressol o els altres, han contribuit a l'externalització del servei de l'escola bressol el petit corb, precaritzant la feina de les treballadores i augmentant el preu que han de pagar les famílies. 

Finalment els especials assabentaments i precs i preguntes (que ara van un darrere l'altre) hem de destacar la reducció de 30 euros mensuals a la quota del manteniment dels habitatges públics, ja que el preu del lloguer en sí, no es poden baixar per la situació del mercat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada